donderdag 6 april 2017

Pieter in de keuken - Raapstelen

"Eindelijk was het gisteren zover... de raapsteeltjes waren klaar om geoogst en gegeten te worden. Ik maakte er een super simpele salade van. Ik zag vandaag ook bosjes raapstelen bij de groenteboer liggen. Mocht u niet over een moestuin beschikken, dan is dít het moment om raapsteeltjes te kopen in de winkel.

Voor deze super simpele salade heeft u nodig:
- 1 sinaasappel
- 1/2 groentebouillontablet
- 300 gram couscous
- potje olijven-zonder-pit, uitgelekt
- scheut lekkere (olijf)olie
- 1 el ras el hanout
- 250 gram tomaatjes
- rij raapstelen (of 2 bosjes als u geen moestuin heeft en de groenteboer raadpleegt)
- 1 limoen in partjes, lekker voor erbij
- 200 gram feta


Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 350 ml en breng met het bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een ruime schaal en schenk de bouillon erover, Roer door en laat even staan.

Roer de olijven, flinke scheut olie en ras el hanout door de couscous.

Halveer de tomaatjes en snijd de raapstelen grof. Schep de tomaten en raapsteeltjes door de couscous. Verkruimel de feta erover en serveer met partjes limoen.


Vandaag at ik het kliekje als lunch, mmmmm...."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten