woensdag 26 april 2017

Pieter in de keuken - Voorjaarsrisotto

"Veel van de groentezaden die normaal in april al gezaaid zijn of worden, liggen nu nog droog en vooral wárm in de kast.
Toch kunnen we gelukkig al wat oogsten. Naast de raapstelen en sla, is de spinazie ook klaar. Genoeg om een lekkere spinazie-smoothie van te maken.

Ingrediënten:
- Twee (mensen)handjes spinazie
- Appel
- Kiwi
- Stukje gember
- Glas water

Stop alle ingrediënten in een blender en mix. Voeg wat extra water toe als de smoothie nog te dik is.


Vandaag maakte ik ook raapstelen-risotto met een salade van sla uit de tuin. Na al dat groenvoer begonnen mijn collega-kabouters wel wat te grappen. "Nou, nu zullen we wel groen poepen, haha," aldus Bio-Bert. Dat moet nog blijken. Lekker was het wel, al die groene voorjaarsgroenten!

Ingrediënten:
- Bosje raapstelen
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- Bosje rucola
- Roomboter
- Risottorijst
- (Groenten/Kippen) Bouillontablet
- Water
- Parmezaanse kaas

Was de raapstelen en snij ze grof. Doe dit ook met de rucola. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Zet ondertussen een pannetje water met de bouillon op het vuur, afhankelijk van de hoeveelheid risotto je gaat maken.

Verhit de boter in een braadpan. Bak de ui zacht, maar niet bruin. Bak daarna de rijst en de knoflook kort mee. Voeg de raapstelen toe en laat ze kort slinken. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Kook de rijst op die manier gaar.

Schep aan het eind de rucola erdoorheen en warm kort mee. Serveer met Parmezaanse kaas."

1 opmerking: