donderdag 9 juni 2016

Pieter in de keuken - Aardbeien uit de oven

Oh, oh, wat staat er veel onkruid in de tuin. Bio-Bert en Kabouter Sam hebben 'n paar dagen verlof. Ik voelde er niet veel voor om in m'n eentje te gaan schoffelen, dus vanavond heb ik wederom keukendienst gedraaid. En wederom een smakelijk (en simpel!) aardbeiengerecht gemaakt.

Ingrediënten:
- 2 eieren losgeklopt
- 3 eetlepels honing
- rasp en sap van een 1/2 sinaasappel
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram aardbeien (maar liever nog véél meer!)
- 2 eetlepels pistachenoten
- 1/2 eetlepel korianderzaad, fijngestampt

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren, 2 eetlepels honing, yoghurt, vanille-extract en sinaasappelrasp tot een glad beslag.
Was de aardbeien en halveer. Doe ze in een kom met het sinaasappelsap en 1 eetlepel honing. Laat ze zo 15 minuten staan.
Verdeel de aardbeien over vier kleine ovenschaaltjes, giet het yoghurtmengsel eroverheen en bestrooi met de noten en het korianderzaad.
Bak in 20 minuten tot het yoghurtmengsel net gestold is en dien warm op.

1 opmerking:

  1. Mmm,ga ik ook eens doen ,maar mijn aardbeien beginnen pas rood te worden

    BeantwoordenVerwijderen