zondag 5 juni 2016

Pieter in de keuken - Aardbeienijsjes

Het aardbeienseizoen is losgebarsten. Eerst twee aardbeien geoogst - Jippie! Toen een klein bakje - Jippie!! Daarna een groter bakje - Jippie!!! Dáárna een kilo - Jippie!!!! En toen een emmer - Jippie!!!!!

Met zulke grote hoeveelheden kun je gaan experimenteren in de keuken. Ik maakte deze heerlijke aardbeienijsjes!

Ingrediënten voor 8 ijsjes:
- 200 gram aardbeien
- 1 zakje santen (kokoscrème)
- 100 ml water

Los de santen op in het water in een klein pannetje. Maak de aardbeien schoon en voeg toe. Breng zachtjes aan de kook. Pureer de aardbeien grof. Vul de ijsmallen. Wacht tot de ijsjes bevroren zijn.




Tip van Noortje: voeg wat fijngesneden muntblaadjes en/of ander fruit toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten