woensdag 8 juni 2016

Pieter in de keuken - Aardbeiencake

Eigenlijk heb je het als tuinkabouter het hele jaar door druk. Zaai-klaar maken, oogsten en winter-klaar maken van de tuin gaan moeiteloos in elkaar over. Momenteel heb ik het druk met het oogsten van aardbeien. Veel oogsten betekent ook veel tijd doorbrengen in de keuken. Deze week maakte ik deze aardbeiencake.

Ingrediƫnten:
- 120 gram (bio-room)boter
- 100 gram oerzoet
- 2 eieren
- 1 zakje vanille-suiker
- 200 gram speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 240 ml (amandel- of rijst-)melk
- 250 gram aardbeien, gewassen en in vieren gesneden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier in een springvorm of bakblik. Meng in een grote kom de boter en het oerzoet tot een luchtig geheel. Roer de eieren en de vanille-suiker erdoor. Mix de bloem en het bakpoeder erdoorheen. Klop de melk door het mengsel tot u een glad geheel krijgt. Giet het beslag in de bakvorm en leg de aardbeien erop. Bak de cake in circa 45 minuten gaar.

1 opmerking: