woensdag 15 juni 2016

Pieter in de keuken - Spitskool

De spitskolen zijn klaar. Spitskool is een gezonde koolsoort, boordevol vitamine C. Meer dan dát heb ik er als tuinkabouter eigenlijk niet over te zeggen.

Ik sneed één van de kolen af en nam 'm mee naar de keuken. Samen met een stukje kip, een puntpaprika, wat kastanjechampignons en pinda's wokte ik er een spitkool-met-kip-en-pinda's-gerecht van.

Ingrediënten:
- 1 spitskool
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 puntpaprika
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 40 gram pinda's

Snij de kip in stukjes en doe samen met de sojasaus en de olie in een kom. Roer door en laat 15 minuten marineren.
Snij ondertussen de spitskool in reepjes en de kastanjechampignons en paprika in stukjes. Pers de knoflookteentjes.
Verwarm daarna een wok en bak de kipstukjes en de marinade goudbruin en gaar. Haal uit de pan en leg op een bord. Doe dan de knoflook in dezelfde pan, bak even en voeg dan de spitskool en paprika toe. Roerbak ongeveer vijf minuten. Bak de champignons even mee. Voeg daarna de kip weer toe samen met de pinda's en roer het geheel goed door.

Smakelijk eten!

1 opmerking: